loading...

AgEnT4IrAnIaN.Ir

اگر امروزه پرسیده شود که کدام سیستم عامل در بازار تلفن های هوشمند از لحاظ امکانات و دستاوردها برای کاربران برتر است، اندروید در صدر خواهد نشست. ولی همزمان اگر پرسیده شود بهترین تلفن چیست، کسی نمی توا

اگر امروزه پرسیده شود که کدام سیستم عامل در بازار تلفن های هوشمند از لحاظ امکانات و دستاوردها برای کاربران برتر است، اندروید در صدر خواهد نشست. ولی همزمان اگر پرسیده شود بهترین تلفن چیست، کسی نمی تواند منکر دستاوردهای آیفون به خصوص سبکی و راحتی استفاده از آن شود.

امروزه تلفن های اندرویدی شعار «بزرگتر بهتر است» را که HTC جا انداخت فریاد می زنند ولی به نظر می رسد افزایش اندازه آنها در مرز 5 اینچ (کمتر یا بیشتر) متوقف شود زیرا شکاف بالای سرشان را فبلت ها و تبلت های کوچک پر کرده اند. در عین حال نمی توان این مورد را نادیده گرفت که اپل به خوبی بازار تلفن های 4 اینچی را از آن خود کرده و در اصل، یکه تازی اش در این بخش بوده که شرکت های وابسته به اندروید را به فکر تلفن های بزرگتر انداخته. پرچمدارهایی (Flagships) هم اندازه کشتی ها (Ships).

اما حالا با رسیدن به سال 2013 که یک سال حساس در عرصه رقابت تلفن های هوشمند به شمار می آید، شایعاتی درباره معرفی یک آیفون بزرگ به گوش می رسد. اپل از سال 2007 و با ورود به دنیای دستگاه های موبایل (تلفن و بعدها تبلت) مبارزه را از دو سر طیف آغاز کرد: یعنی یک تلفن کوچک 3.5 اینچی و سپس یک تبلت بزرگ 9.7 اینچی. ولی سال 2012 را با یک تبلت 9.7 اینچی، یک تبلت 7.9 اینچی، یک تلفن 4 اینچی و دو تلفن 3.5 اینچی به پایان برد.

واضح است که اپل به فکر پر کردن شکاف در میانه طیف بوده اما به نظر می رسد ترس بزرگش، از بابت عدم جذب خریداران جدید به سمت اکوسیستم اش نبوده بلکه به خاطر مهاجرت کاربران به اکوسیستم اندروید بوده. بنابراین اپل روندی را شروع کرده تا اجازه ندهد رقبا سهم محصولاتش را کاهش دهند و در عوض خود محصولات اپل سهم هم خانواده های شان را ببلعند.

در حالی که به نظر می رسد سال 2013، سال iOS 7 باشد، انتظار داریم تلفن های 3.5 اینچی اپل با بازار خداحافظی کنند و آیفون ارزان جایگزین آنها شود. اما خبرها درباره آیفون پلاس با نمایشگر 4.8 تا 5 اینچی، باعث شده به یکی از شعارهای جانبی اپل یعنی «کمتر، بیشتر است» شک کنیم. شعاری که هم در مورد تعداد محصولات این شرکت صدق می کند و هم در مورد طراحی آنها.

تقریباً درباره اعضای جدید خانواده آیپد در سال 2013 مطمئن هستیم. آیپد 9.7 اینچی نسل 5 با طراحی مشابه آیپد مینی و چیپ A7X و در کنارش آیپد مینی نسل 2 با نمایشگر رتینا، و حداقل چیپ A5X (که کف نیروی پردازشی برای نمایشگر رتینا به حساب می آید.)

اما در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا به مخصمه آیفون در سال 2013 بپردازیم. آیا آیفون ارزان، آیفون پلاس و آیفون 5S می توانند حمله ای درخور را به بازار اندروید شکل دهند و برای اولین بار در سال های اخیر، سهم iOS را در این عرصه افزایش دهند یا اینکه مخمصه ادامه خواهد یافت؟ برای فتح بازار، آنها باید چه ویژگی هایی داشته باشند؟

(تصویر اصلی مطلب و سایر تصاویر در ادامه، تصاویر مفهومی هستند.)

آیفون پلاس  

آیفون پلاس یک عضو جدید در کنار آیفون 4 اینچی خواهد بود که در وهله اول، نمایشگر آن محل پرسش است. چه ابعادی با چه نسبتی و چه تراکمی؟ منطق و سنت اپل درباره معرفی محصولاتی با اندازه نمایشگر متفاوت چه می گوید؟ آقای مارکو آرمنت (Marco Arment) که از نویسندگان حوزه تکنولوژی و سازنده instapaper است، بیشترین بخت را برای قطر 4.94 اینچی و نسبت 16:9 قائل شده و استدلال جالبی هم دارد:

آیپد مینی از نمایشگری استفاده می کند که چگالی پیکسل آن برابر با چگالی آیفون 3GS ولی رزولوشن آن مشابه دو نسل اول آیپد است. یعنی اپل از یک تکنولوژی آشنا، در یک محصول جدید استفاده کرده تا کمترین ریسک را داشته باشد. بنابراین احتمال زیادی وجود دارد دوباره همین روش را ولی این بار بر عکس پیاده کند؛ یعنی آیفون پلاس از نمایشگری با چگالی پیکسل مشابه نمایشگر رتینای آیپد ولی با رزولوشن آیفون 5 استفاده کند.

این یعنی نمایشگری با قطر 4.94 اینچ، رزولوشن 1136 در 640 و چگالی 264 پیکسل در هر اینچ که در کنار آیفون 5 اینگونه به نظر خواهد رسید:

iphoneplus-mockup.jpg

اگر این ابعاد به نظرتان خیلی بزرگ می آید می توانید این پی دی اف را روی یک برگه در اندازه letter (یا برگه A4 بدون تغییر نسبت) پرینت کنید و ببینید تلفن در اندازه واقعی چه طور خواهد بود. نکته مهم در این استدلال، یکسان بودن رزولوشن آیفون پلاس با آیفون 5 است که باعث می شود تمام اپلیکیشن های طراحی شده برای آیفون 4 اینچی، بدون کوچکترین مشکلی اجرا شوند. البته تراکم پیکسل پایین تر است ولی خب، هر چه دستگاه بزرگتر باشد فاصله طبیعی آن از چشم باید بیشتر باشد، بنابراین کیفیت زیاد پایین نخواهد آمد.

هر چند بزرگ شدن آیفون می تواند کار یکدستی با آن را مشکل کند ولی در عوض با بزرگ شدن آیکون ها و سایر تارگت های لمسی، کار دو دستی آسانتر خواهد شد و عکس یادگاری خانواده محصولات پست پی سی اپل به این شکل در خواهد آمد تا دیگر جای خالی یک تلفن بزرگتر احساس نشود:

iphoneplus-all-models-extrawide.jpg

  اما چرا اپل باید بخواهد چنین محصولی عرضه کند؟ اول از همه، بحث تقاضای محسوس برای تلفن هایی با نمایشگرهای بزرگتر مطرح است. هر چقدر هم با اندازه گلکسی S3 و گلکسی نوت 2 شوخی کنیم، ولی فروش خیلی خوب آنها را نمی توان نادیده گرفت، به خصوص در خارج از امریکا؛ بازاری که اپل در آن می لنگد.

بحث دوم این است که در حال حاضر اگر کاربر آیفون باشید ولی به تلفنی بزرگتر احساس نیاز کنید، انتخابی در محصولات اپل وجود ندارد و این یعنی ناچار به مهاجرت به اندروید برای رفع نیاز خود هستید. بنابراین تا همین لحظه نیز اپل فروش محسوسی را به خاطر عدم توجه به مشتریانی که خواهان تلفن های بزرگ هستند -یا توسط نمایشگرهای بزرگ پشت ویترین ها اغوا شده اند- از دست داده. پس باید رقیبی برای آنها بتراشد:

iphoneplus-and-samsung-extrawide.jpg

تصویر بالا را بدون آیفون پلاس تصور کنید تا ببینید که ویترین فروشگاه ها بدون آن، چقدر از نظر اندازه برای آیفون تحقیر آمیز است.

البته این فقط یک تصویر مفهومی است و آیفون پلاسی که در بالا -و بالاتر- به شما نشان دادیم، بزرگ شده آیفون 5 است و اضافاتی در طراحی آن به چشم می خورد. اپل با تکنولوژی های جدیدی که دارند جای خودشان را در بازار باز می کنند و سایر تولیدکنندگان هم از آنها استفاده کرده اند یا خواهند کرد، می تواند حاشیه نمایشگر را کاهش دهد. در مورد بالا و پایین صفحه نمایش هم که از آنها به "پیشانی و چانه تلفن" یاد می کنیم، قضیه به همین ترتیب است و حتی امکان حذف دکمه Home (که در برخی شایعات به آن اشاره شده بود) نیز وجود دارد.

  چرا باید فکر کنیم سهم بازار برای اپل مهم است؟ سهم بازار به دو دلیل برای اپل مهم است. اپل قدیم، سهم خود در بازار کامپیوترهای شخصی را خیلی زود از دست داد و راه بازگشتی وجود نداشت. این روزها که فروش کامپیوترهای شخصی (پی سی و مک) رو به کاهش است، دیگر انگیزه ای هم به تصاحب سهم بیشتر از این بازار رو به افول ندارد. ولی بازار Post-PC فرق دارد. اپل به نوعی این بازار را جان دوباره بخشید و به صنعتی مهم تبدیل کرد. حالا آینده اپل به این بازار گره خورده و بی شک نیازمند معرفی محصولات جدید، نه فقط تبلت و تلفن، بلکه ساعت و عینک هوشمند هم هست. بنابراین نمی تواند این سیگنال را به بازار سرمایه بفرستد که "سهم بازار برای ما مهم نیست." فقط نگاه کنید که از دست دادن لبه رقابتی در این بازار، چه بلایی بر سر سهام شرکت آورده.

نکته دوم این است که بر خلاف خیلی از شرکت ها که تلاش خود در بازار تبلت و تلفن را بر جذب مشتریان جدید گذاشته اند، اپل این موضوع را در اولویت دوم قرار داده. اولویت اول اپل حفظ مشتریان است و این سیاست را در تمام حوزه ها -از باغ سبز بسته اپ استور با اپلیکیشن های زیبا و کاربردی بگیرید تا دستگاه هایی با طراحی های فرا مرزی و فروشگاه غنی محتواهای تصویری و صوتی- می توان این را دید. بنابراین، اپل باز هم ترجیح می دهد محصولی از خودش، سهم آیفون 4 اینچی را ببلعد و نه رقبای کمین کرده.

آیفون 5S: چطور یک سال دیگر با یک S دیگر جلب مشتری کنیم؟  

iphone5s-9to5-feb2013.jpg

آیفون 4S بهترین S اپل بود. اما چرا؟ همه S ها شامل ارتقاهای سخت افزاری مهمی مثل پردازنده سریع تر، دوربین بهتر، و امکانات نرم افزاری بیشتر بوده اند. اما آیفون 4S از همه بهتر بود زیرا طراحی تحسین بر انگیزش را وامدار آیفون 4 بود، یک دوربین 8 مگاپیکسلی خیلی خوب داشت، پردازنده A5 دوهسته ای اش آن را به طرز آزاردهنده ای سریع تر کرده بود و البته حرف شما را گوش می کرد و جواب تان را می داد: این طور نیست Siri؟ جواب:... (او زبان فارسی را نمی فهمد!)

هر چند این روال معرفی S دیگر زیاد از حد روتین شده ولی لااقل امسال نیز ادامه خواهد یافت. شاید -فقط شاید- با آمدن آیفون ارزان و آیفون پلاس، تغییری در این سبک به روز رسانی محصولات اپل را شاهد باشیم. اما درباره آیفون 5S چه ویژگی هایی را می توان انتظار داشت؟

anostyle-iphone5-pink.jpg

  رنگ ها. مدت ها است که می شنویم اپل آیفون هایی را در رنگ های مختلف -غیر از سفید و سیاه- عرضه خواهد کرد ولی در ماه های اخیر، عده زیادی از تحلیلگران آیفون 5S را نقطه تحقق این پیش بینی بر شمرده اند. اپل توان این کار را دارد و حالا که پایگاهش در بین نوجوان ها و جوان ها مورد تهدید تلفن های اندرویدی قرار گرفته، فرصت مناسبی است تا رنگ های سری آیپاد تاچ را روی آیفون بپاشد -در اصل، آنودیزه کند. شاید برای تان جالب باشد که بدانید سرویسی مثل AnoStyle -که عکس بالا نمونه کارش است، فقط برای آنودیزه کردن با رنگ دلخواه 249 دلار دریافت می کند!

  امکانات نرم افزاری. اپل با آوردن voice control و video recording به آیفون 3GS و ارائه سیری با آیفون 4S این روش را قبلاً تجربه کرده. iOS 7 در نیمه دوم امسال می آید و در صدر فهرست، می تواند بازطراحی اپلیکیشن های اصلی و رابط کاربری سیستم عامل را ارائه کند. اما کدام ویژگی ها می توانند اختصاصی آیفون 5S باشند؟ پاسخ ساده است: آنهایی که وابسته به بهبودهای سخت افزاری مثل سنسور اثر انگشت، NFC، و پردازنده قوی تر باشند. یعنی:

siri-offline-not-available-01.jpg

  سیری آفلاین. یکی از ویژگی های بزرگی که اپل می تواند به آیفون 5S اختصاص دهد، امکان استفاده از سیری در وضعیت آفلاین است. سیری که هنوز در مرحله بتا ست و یک محصول نهایی به شمار نمی رود، برای انجام دستورات نیازمند وصل شدن به سرورهای اپل است و رهایی از این نیاز، برای کاربرانی که فقط می خواهند از دیکته، کنترل موسیقی، باز کردن اپلیکیشن ها، یا برقراری تماس بدون وصل شدن به اینترنت استفاده کنند، یک هدیه عالی است. اپل می تواند با استفاده از پردازنده قوی تر، بخشی از عملیات پردازش سیری را به تلفن بیاورد تا این امکانات به صورت آفلاین هم قابل استفاده باشند. ضمناً آفلاین شدن می تواند سرعت پاسخگویی سیری را هم بالا ببرد -چیزی که در آن از Google Now عقب است.

  NFC. می گویند بالاخره در آیفون 5S شاهد این تکنولوژی خواهیم بود. اگر اپل بتواند قابلیت های NFC را به اپلیکیشن PassBook بیاورد و از سمت دیگر، کارت های اعتباری صدها میلیون مشتری و مشترک خدمات خود را نیز به آیفون وصل کند، با یک جهش بلند از Google Wallet سبقت خواهد گرفت.

validity-fingerprint-sensor.jpg

  سنسور اثر انگشت. قبلاً هم روی برخی تلفن ها از این سنسور استفاده شده ولی اپل مشهور است که تکنولوژی ها را به صورت کاربردی به دستگاه هایش می افزاید. سال گذشته اپل شرکت Authentec را خرید و اخیراً هم پتنت های جالبی را در این زمینه شاهد بوده ایم. چه این سنسور زیر دکمه Home مخفی شود چه روی نمایشگر، حضورش با خوشامدگویی همراه خواهد شد. قبلاً تلفن هایی مثل Motorola Atrix چنین سنسوری داشته اند ولی در عقب دستگاه. حتی شرکتی به نام validity هم اخیراً سنسورهایی برای جاسازی زیر شیشه تلفن های هوشمند (البته نه روی نمایشگر بلکه در حاشیه) ارائه کرده. ولی اگر اپل بتواند این سنسور را در ارتباط تنگاتنگ با اپلیکیشن ها به آیفون اضافه کند، یک ویژگی اختصاصی خواهد داشت که ماشین تبلیغات کمپانی، آن را مثل بمب بر سر رقبا فرود خواهد آورد.

blackberry-facerewind.jpg

  دوربین. حتی بلکبری هم ماشین زمان را به دوربین تلفن های جدیدش آورده. اپل از آیفون 4S به 5 کار بزرگی انجام داد و با وجود کاهش چشمگیر ضخامت تلفن، سنسوری بهتر (البته با رزولوشن یکسان) را در آن قرار داد. حالا قطعاً پیشرفت تکنولوژی، سونی را قادر کرده که سنسور 12 یا 13 مگاپیکسلی که به راحتی در بدنه باریک آیفون 5S جا بشود را نیز به تولید برساند. ارتقا فلاش دوربین هم تقریباً بدیهی به نظر می رسد. در بعضی خبرها به دوتایی شدن فلاش اشاره شده تا دوربین به فاصله ای کوتاه، با دو نور مختلف یک صحنه را ثبت کند و سپس با ادغام آنها، عکسی با جزئیات بالا و کیفیت عالی ارائه کند. می شود انتظار داشت که اپل، قابلیت عکاسی 360 در جهت های مختلف را نیز اضافه کند. شاید حتی یک دکمه شاتر اختصاصی هم برای دوربین قرار بدهد.

  حافظه. چند روز قبل، آیپد پرو (!) با حافظه 128 گیگابایتی معرفی شد. اپل با آیفون 3GS حافظه 8 گیگابایتی را بازنشسته کرد و در آیفون 4S نیز حافظه 64 گیگابایتی را افزود. آیا آیفون 5S یک گام دیگر رو به جلو خواهد بود؟


  زمان عرضه. در مورد زمان عرضه آیفون پلاس نمی توان به طور قطع نظر داد. محتمل این است که جدا از آیفون 5S و آیفون ارزان معرفی شود، اما مسئله این است که قبل از آنها یا بعد از آنها؟ بعضی خبرها به شروع تولید آیفون 5S در سه ماه اول سال و معرفی اش در خرداد یا تیر اشاره دارند تا به این شکل جا برای معرفی آیفون پلاس در اواخر سال میلادی باز شود. اما هنوز برای جمع بندی این خبرها، خیلی زود است.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    کدام بخش از سایت را بیشتر می پسندید ؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 897
  • کل نظرات : 98
  • افراد آنلاین : 53
  • تعداد اعضا : 2641
  • آی پی امروز : 293
  • آی پی دیروز : 60
  • بازدید امروز : 530
  • باردید دیروز : 127
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 530
  • بازدید ماه : 530
  • بازدید سال : 43,717
  • بازدید کلی : 3,006,149